Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Omezení na silnici i výluka! Dopravu na Den ve vzduchu ovlivní stavba na silnici i na železnici

24.04.2015 7:01

Letecká show Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton vypukne na letišti v Plasích už v sobotu. Návštěvníci by se měli připravit na komplikace v dopravě. Organizátoři posílili autobusovou dopravu.

Opravy hlavní tah Plzeň - Klatovy_QAP foto (4)

Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton je už skutečně za dveřmi. Přípravy na samotném letišti AK Plasy jdou do finále a stejně tak i příprava dopravního značení, které každoročně navádí návštěvníky přímo k letištní ploše.

V letošním roce by ovšem návštěvníci měli počítat s komplikacemi, za kterými stojí souběh hned několika stavebních akcí.

"Se zhotoviteli jsme v kontaktu a podařilo se nám dokonce domluvit i několik výjimek, které zmírní dopady na samotné návštěvníky,“ říká manažer letecké show Jiří Pěč.

Jednou ze staveb, které se dopravy dotknou, je stavba opěrné zdi u spodní odbočky na letiště. Pro návštěvníky, kteří pojedou směrem od Kralovic, je tak nejlepší variantou zaparkovat v Plasích.

Se změnami musí počítat také diváci, kteří pojedou na Den ve vzduchu vlakem. "V současné době probíhá rekonstrukce trati Plzeň – Plasy a platí výluka. Kdo tedy pojede vlakem, musí počítat v úseku s náhradní autobusovou dopravou, která zastavuje v zastávce Plasy. Návštěvníci by pak měli mít také na paměti, že průchod lokalitou bude ztížení v souvislosti s probíhající stavbou. Navíc na trati platí momentálně výlukový jízdní řád,“ upozorňuje Jiří Pěč.

V souvislosti s tímto omezením bude nicméně i přes stavební práce otevřený železniční přejezd v Plasích tak, aby auta a autobusová doprava mohla na letiště v Plasích projíždět.

Aktuální změny v dopravě se víceméně příliš nedotýkají diváků, kteří pojedou do Plas z Plzně. I ti by ale po každoročních zkušenostech měli vyrazit včas a počítat s hustým provozem. "Každý rok je situace neměnná. Vzhledem k tomu, že na letiště proudí tisíce návštěvníků, mohou se tvořit kolony a to především v době těsně před zahájením letecké programu, který začíná ve 14 hodin,“ dodává manažer show.

Organizátoři pro letošní rok navíc navýšili autobusovou dopravu, která bude po oba dny akce jezdit z Plzně zdarma. V letošním roce ji zajišťují Plzeňské městské dopravní podniky. Podrobnosti k provozu autobusů najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT