Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řemeslníky na Domažlicku decimuje gang zlodějů! Zameřuje se na dodávky!

19.09.2013 12:01

Možná celý gang zlodějů má na Domažlicku v hledáčku nejrůznější firmy a zaměřuje se především na služební dodávky. Krade se hlavně drahé nářadí a škody se blíží čtvrt milionu korun!

Škody po vykradačích dodávek už firmy na Domažlicku počítají na stovky tisíc. Nejen, že zloději ukradnou drahé nářaíd, zároveň ale většinou poškodí dodávky a i z tohoto pohledu jsou škody v desítkách tisíc. Poprvé uděřili zloději už v sprnu. Od té doby se z jednotlivých případů stala celá série.

Vykradači se nesoustředí na jedno místo, ale v podstatě na celý region Domažlicka. Za poslední měsíc už policie eviduje 6 takových vloupání. Nejspíš největší škody byly v první případu v obci Spáňov. "Koncem srpna došlo ke vloupání do dodávkového vozidla v obci Spáňov. Neznámý pachatel rozbil sklo zadních dveří u nákladního vozidla Ford, kde z úložného prostoru odcizil volně položené ruční elektrické nářadí značky Hilti s přenosnými umělohmotnými kufry a přídavným příslušenstvím. Škoda na odcizených věcech se vyšplhala na 185 tisíc korun, škoda na rozbitém okně byla vyčíslena na 4 tisíce korun," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

V září pak zaútočili zloději například poblíž Kdyně, v Chodské Lhotě nebo v Horšově. "Počátkem září řádil neznámý zloděj na Kdyňsku, kdy se během jedné noci vloupal do tří dodávkových vozidel. V Chodské Lhotě z vozidla Peugeot odcizil aku vrtačku a příklepovou vrtačku, obě značky Hilti, plastový kufr s nářadím různého druhu, kufr s elektronářadím a úhlovou brusku. Majitel tak přišel o nářadí v hodnotě 30 tisíc korun. Ve stejné obci se vloupal i do vozidla značky Dacia, odkud zmizela bruska Bosh a karbidový kotouč. Tím vznikla firmě škoda ve výši 9300 korun. O kus dál, v obci Loučim, zmizela ze zaparkovaného vozidla Ford bedna s elektrickou úhlovou bruskou, sada závitníků, tři gola sady, horkovzdušná pistole a sada vzduchového nářadí. Tentokrát byla škoda na odcizených věcech vyčíslena na 20 tisíc korun," popisuje další řádění mluvčí policie.

V Holýšově dokonce zloději nejen, že vybrali jedno auto, ale navíc z druhého ještě odsáli naftu.

Policisté po pachatelích intenzivně pátrají a před dalšími případnými krádežemi varují řemeslníky. "Doporučujeme, pokud je to možné, aby drahé přístroje ve vozidlech nenechávali, nebo měli veškeré cenné nářadí uložené v nějakém uzamykatelném boxu, který bude pevně připevněn k vozidlu tak, aby měl zloděj co nejvíce ztížené podmínky v případě, že se do vozidla dostane a bude se chtít převáženého nářadí zmocnit," uzavírá Dagmar Brožová.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství