QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly v sadovém okruhu v Plzni! Policie našla drogy i kradené náboje

22.04.2015 8:02

Policie se ve velkém zaměřila s příchodem jara na problémový sadový okruh v Plzni a také areál za Plazou. Kontrolou prošly desítky lidí a policisté našli mimo jiné drogy. Dva mladíci jsou podezřelí z nedovoleného ozbrojování!

Kontroly PČR v centru Plzně.

Sadový okruh a také areál za Plazou jsou v Plzni vyhlášenými msty, kde jsou tradičně problémy nejen s bezdomovci a squattery. Ruku v ruce s tím jdou drogy i alkohol. Policisté v posledních týdnech rozjeli rozsáhlé kontroly, které se zaměřily právě tyto lokality.

Kontroly probíhaly intenzivně v posledních čtyřech týdnech v rámci jednotlivých opatření a bezpečnostních akcích. V terénu byly desítky policistů a také psovodi se psy vycvičenými na vyhledávání drog. "Během jednotlivých akcí  zkontrolovali  střed města a jeho okolí, náměstí, parky a volná prostranství, navštívili i několik heren a non-stop barů. Občané se s nimi mohli potkat především v Šafaříkových, Křižíkových, Smetanových a Kopeckého sadech a v Sadech 5. května nebo za nákupním centrem Plaza, tedy v místech s vyšší koncentrací kriminálně závadových osob, především těch, které jsou uživateli omamných a psychotropních látek a jedů," popsala mluvčí policie Hana Štefflová.

Policisté zkontrolovali desítky lidí. Řešila se řada přestupků spojených s alkoholem a drogami. U několika vytipovaných osob se našly drogy a policisté si připsali na konto i jednu skutečnou trefu do černého. "U dvou 19letých mladíků bylo nalezeno celkem 76 nábojů Luger 9 mm, které pocházejí z trestné činnosti. Ty byly totiž odcizeny začátkem dubna tohoto roku během vloupání do osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 206, které stálo zaparkováno v Plzni na ulici Rychtaříkova. Policisté nyní zjišťují, kde mladící střelivo získali. Zatím jsou podezřelí z nedovoleného ozbrojování," doplnila policejní mluvčí.

Policie po vyhodnocení proběhlých opatření už také potvrdila, že obdobné akce ani zdaleka nekončí. "Série opatření byla po jejím ukončení vyhodnocena jako velmi úspěšná. Pozitivní byla i reakce občanů. V této činnosti bude Městské ředitelství policie Plzeň nadále pokračovat," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT