QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzní projela spanilá jízda historických aut – FOTKY

29.08.2015 16:11

Nádvoří pivovaru hostilo vzpomínkovou jízdu historických vozidel u příležitosti 115. výročí narození Elišky Junkové. Auta a motocykly se projely městem a následně byly vystaveny v pivovaru.

DSC_0181

Milovníci historických aut si v sobotu 29. srpna přišli v Plzni opravdu na své. Jela se zde Focinterier Rally u příležitosti 115. výročí narození známé automobilové závodnice Elišky Junkové.

Veteráni byli už od rána k vidění na nádvoří pivovaru, postupně i v ulicích Plzně, na Bolevecké návsi a nakonec dorazili opět do pivovaru.

Akci v letošním roce uspořádali Clasic car club Plzeň a Občanské sdružení P5 ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje. Už od samotného rána se mohli nadšenci do nablýskaných fešáků vydat do Plzeňského Prazdroje. Veřejná přejímka vozidel probíhala od osmi hodin na nádvoří pivovaru a v deset hodin vyjely první historičtí fešáci z historické brány pivovaru.

Spanilá jízda následně vyjela Dřevěnou ulicí na náměstí Republiky, pak Rooseveltovou ulicí přes Karlovarskou, Lidickou až do Aleje Svobody a na Boleveckou náves. Právě tam oficiálně rallye odstartovala. Auta i motocykly byly rozděleny dle stáří do dvou kategorií, čemuž byly uzpůsobeny dvě trasy rallye. Závodníci startovali ve zhruba třicetivteřinových intervalech.

Do pivovaru se začaly historické skvosty vracet po jedné hodině odpolední. Na nádvoří je pak mohli přítomní i nadále obdivovat. Pochopitelně nechyběla ani tradiční klání o nejhezčí automobil a motocykl.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24