QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.09.2024 14:00

Volební místnosti se otevřely

V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.

20.09.2024 13:23

Dopravní nehoda na náměstí Milady Horákové v Plzni

Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.

V Plzni na Roudné se zřítila zeď domu. Dopravní omezení v okolí potrvá minimálně týden - FOTKY

17.09.2024 17:25     18.09.2024 14:31

V úterý 17. září ve 13:28 došlo v Plzni na Roudné ke zřícení části štítové zdi na domě. Řidiči musí počítat s omezením.

Na Roudné zřícená zdi_0924_HZSPK (2)
Na Roudné zřícená zdi_0924_HZSPK (3)Na Roudné zřícená zdi_0924_HZSPK (2)Na Roudné zřícená zdi_0924_HZSPK (1)Objízdná trasa ve směru do centra_Roudná_0924_MPPObjízdná trasa ve směru z centra_Roudná_0924_MPP

Původní článek:

“U jednoho z domů došlo k destrukci části štítové zdi. Všechny osoby jsou evakuovány. Podle informace z místa se v části domu, v níž došlo k sesuvu zdiva nikdo nenacházel. Stejně tak ani vně budovy, kam se zdivo sesulo. V tuto chvíli provádíme průzkum,” uvedl prvotní informace Petr Poncar, mluvčí HZSPK. 

Na místo dorazila i městská policie, která v okolí domu usměrňuje provoz. “Na místě jsou 4 hlídky strážníků, kteří asistují při řešení události. Usměrňujeme provoz, zakazujeme vstup na určená místa,” oznámila Tereza Schliková, mluvčí městské policie. 

Celá ulice U Roudné je nyní uzavřena. “Na místě jsou hlídky policistů a také kriminalisté. Ulice Na Roudné je v současné době uzavřena. Na místo bude povolán statik,” řekla Dagmar Brožová, mluvčí policie.  

“Ve spolupráci se statikem, stavebním úřadem a zástupci krizového řízení města Plzně řešíme další postup. Momentálně není možné bezpečně do domu vstoupit,” doplnil mluvčí hasičů.  

Kvůli uzavírce ulice Na Roudné je stanovena objízdná trasa. "Objízdná trasa, pouze z CENTRA, vede od kruhového objezdu ulicemi Malická - Lipová - Na Roudné. Z opačného směru z Lochotína je příjezd možný pouze k ulici Lipová. Ulice Na Roudné je průchozí jen pro pěší po pravé straně. Pokud nutně nemusíte, tak do oblasti nevjíždějte. Na místě setrvávají nadále hlídky MP, které se budou fyzicky střídat, a to do odvolání," uvedla mluvčí městské policie.

Místo je ohrazeno páskou a část ulice Na Roudné, kde se dům nachází, zůstane uzavřená minimálně do zítřka.

AKTUALIZACE:

Mluvčí městské policie aktualizovala informace k objízdným trasám. Opatření by mělo trvat cca týden.

"Dnes večer bude, na základě dopravně inženýrského opatření, osazeno dopravní značení objízdných tras. Objízdná trasa z centra směrem na Bílou Horu vede ulicemi - Malická Bělohorská Lipová, jedná se o jednosměrný provoz. Objízdná trasa do centra od Bílé Hory a Zadní Roudné vede ulicemi Pramenní Pod Všemi svatými. I zde se jedná o jednosměrný provoz," upřesnila Tereza Schliková s tím, že předběžná doba trvání je 1 týden.

Objízdná trasa ve směru do centra:

Objízdná trasa ve směru z centra:

Z důvodu zřícení části bytového domu v ulici Na Roudné je přeložena zastávka linky 20 Zadní Roudná ve směru do centra.

"Spoje ve směru z Bílé Hory do centra jsou vedeny v trase ulicemi Na Roudné, Pramenní, Pod Všemi svatými, Malická. Na uvedené trase spoje linky 20 minou pouze stálou zastávku Zadní Roudná, která je přesunuta na začátek Pramenní ulice cca 60 metrů za křižovatkou ulice Na Roudné a Pramenní. Spoje ve směru z centra na Bílou Horu obsluhují všechny stálé zastávky bez omezení," uvádí aktuálně PMDP.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky