QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kauza Plzeňská práva: Noví studenti nebudou!

24.05.2012 13:02

Ve čtvrtek 24. května se pravděpodobně definitivně rozhodlo o konci Fakulty právnické v Plzni. Dostala totiž konečný zákaz přijímání studentů pro další ročníky.

a

Konec Fakulty právnické by mohlo znamenat rozhodnutí které právě ve čtvrtek 24. května obdržela. Nesmí totiž přijímat nové studenty do dalších ročníků studia.

Už před časem dostala fakulta zákaz přijímání nových studentů do bakalářského programu. Nyní rozhodlo ministerstvo školství o tom, že ani magisterský obor nebude naplněn novými studenty. "Právě dnes jsme rozhodnutí obdrželi z ministerstva školství," sdělila QAPu mluvčí univerzity Kamila Kvapilová.

Ministerstvo v čele s novým ministrem rozhodlo na základě podnětu Akreditační komise v čele s V. Dvořákovou. Podnět byl podán loňský podzim.

Co bude pro fakultu znamenat konec nových studentů? Bude to zřejmě začátek jejího konce, protože bez nových studentů přichází fakulta o peníze. Děkan Jan Pauly se obává toho, že pokud nebudou noví studenti, začne se mu rozpadat i pedagogický sbor. Toto osudné rozhodnutí je zřejmě posledním hřebíčkem do rakce plzeňských práv.

Přijímání nových studentů už dříve nepodpořila ani rektorka Ilona Mauritzová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24