Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V Krašovské vyroste nová sportovní hala. Počítá se i s restaurací a parkovištěm

04.03.2020 11:29

Plzeň letos do svých sportovních zařízení investuje rekordních 670 milionů korun. Největší akcí bude stavba nové haly v Krašovské ulici za téměř 180 milionů korun. Budoucí podobu nové haly zobrazují vizualizace.

2
213

Nová sportovní hala vyroste v sousedství areálu Krašovská Aktivity Centrum Plzeň a parku Zemník poblíž sídlišť Bolevec, Lochotín a Košutka. Město ji chce vybudovat tak, aby zde bylo možné provozovat různé druhy sportů – badminton, házenou, florbal, malou kopanou, volejbal, basketbal, futsal, aerobik a také společenský tanec. Stavba odstartuje ještě letos.  

Součástí haly bude tribuna pro 200 diváků, šatny a technické zázemí. "Počítá se i s parkovištěm s 52 místy, stáním pro autobus a stojany pro jízdní kola. Zastřešení objektu zázemí a restaurace bude ploché s pobytovými terasami a zelenou střechou,“ sděluje Veronika Krupičková, vedoucí Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Stavba by mohla začít ještě letos. "Rádi bychom v průběhu prvního pololetí roku 2020 zahájili výběrové řízení na zhotovitele této investiční akce,“ upřesňuje Karolina Fric z Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně, jenž má městská sportoviště na starosti.

"Město letos do rekonstrukce a provozu sportovišť investuje celkem 670 milionů korun, což je o 74 milionů korun více než loni a o 151 milionů více než předloni. Kromě haly v Krašovské ulici zainvestujeme mimo jiné 70 milionů korun do rekonstrukce plaveckého areálu na Slovanech. Na Atletickém stadionu ve Skvrňanech bude vybudována nová rozcvičovna a provedeny další úpravy, to vše celkem za téměř 31 milionů korun,“ dodává první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Pokračovat bude také modernizace sportovního areálu Prokopávka. Investice půjdou i do fotbalového stadionu ve Štruncových sadech a areálu v Luční ulici, zimního stadionu, městské haly na Slovanech a dalších sportovišť.

VIZUALIZACE: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT