Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Přestavba chátrajícího areálu Prokopávka se rozeběhla naplno - FOTKY, VIZUALIZACE

29.11.2019 7:02

Skoro dva roky by měla trvat přestavba Prokopávky v Plzni. Stavba se rozeběhla naplno demoličními pracemi. V budoucnu z chátrajících budov a zázemí vznikne moderní sportovní areál.

1
125

Areál Prokopávka v Plzni dlouhé roky v podstatě chátral. Teď se ale blýská na lepší časy. Plány na kompletní přestavbu v moderní sportovní areál se začínají měnit v realitu.

Léta plánovaná rozsáhlá rekonstrukce odstartovala oficiálně na začátku podzimu. V současné době už se rozeběhla na plný plyn. Momentálně probíhají zejména demoliční práce (viz fotogalerie). Stavba by měla podle aktuálního harmonogramu trvat dvacet měsíců.

První etapa zahrnuje rozsáhlou rekonstrukci tří navzájem propojených budov ubytovny a tělocviční haly a nástavbu dvou podlaží s plochou střechou. V areálu vzniknou moderní restaurace, recepce i pokoje ubytovny, kanceláře, šatny, prostory pro wellness, sklady, společenská místnost a další. Nebude chybět nová in-linová dráha, fotbalové hřiště a podobně.

Budova tělocvičny získá nové opláštění, zároveň v areálu vznikne nová malá jednopodlažní tělocvična o zastavěné ploše 471 metrů čtverečních. V projektu se počítá také s parkovištěm pro víc jak šest desítek aut a chybět nebude ani místo pro autobusy.

Celkově by se náklady na aktuálně zahájenou etapu přestavby měly pohybovat kolem 200 milionů korun včetně DPH.

Připravena je už také druhá etapa přestavby za zhruba 80 milionů korun, ta by následně zahrnula výstavbu letní restaurace, vybudování dalších hřišť a kurtů, stavbu dřevěné vyhlídkové věže a další. To by se dělalo za plného provozu areálu.

 

 

I.etapa_prokopavka

Zdroj vizualizace: Magistrát města Plzně

FOTO: fcb Plzeň - oficiální stránky města, Eva Kriegerová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství