Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teče vám kalná voda z vodovodu?

25.06.2012 9:19

Také se vám někdy stalo, že z vodovodu tekla kalná voda? Zřejmě došlo v okolí vašeho bydliště k poruše nebo odstávce. Co dělat? Koukněte, jaká voda tekla o víkendu na Vinicích z kohoutku.

zakalená voda Vinice1
zakalená voda Vinicezakalená voda Vinice1zakalená voda Vinicezakalená voda Vinice1

Určitě už se vám někdy stalo, že z vodovodu tekla špinavá voda. Jak je to možné? Nejspíš ve vašem okolí došlo k poruše a nebo k plánované odstávce vody. Sledujte stránky Vodárny Plzeň.

V sobotu 22. června překvapila čtenářku QAP.CZ na Vinicích kalná voda, kterou si napustila do vany. Obyvatelka Vinic, jejíž jméno redakce zná, netušila, co se děje.

Podle společnosti Vodárna Plzeň šlo o následky odstávky vody. "Z důvodu rekonstrukce vodovodního řadu v ulici Na Chmelnicích došlo ve dnech 21. až 22. června od 22:00 do 05:00 hod. k přerušení dodávky vody v ulicích Brněnská, Na Chmelnicích, Pod Vinicemi, Nad ZOO a v Domě Pohádek a Lochotínském pavilonku," vysvětluje mluvčí společnosti Vodárna Plzeň Kateřina Chmelíčková. "Po opětovném obnovení dodávky vody může dojít k jejímu přechodnému zakalení," varuje ještě mluvčí.

Pokud tedy v pátek 22. června byla skončena odstávka, jak je možné, že ještě v sobotu dopoledne voda tekla zakalená? Jednoduše bylo před tím málo odebráno. Podle mluvčí vodáren se to může stát, pokud je po odstávce malý odběr vody.

O odstávce ale čtenářka QAPu nevěděla. "Na našich webových stránkách uveřejňujeme vždy předem všechny odstávky vodovodního řadu včetně kontrol hydrantů," vysvětluje mluvčí Vodárny Plzeň. Také mají podle ní obyvatelé dotčené oblasti dostat do schránek písemné upozornění o odstávce vody. To naše čtenářka ale nedostala.

Pokud chcete zabránit tomu, aby vaše vana nebo pračka byly zaplaveny kalnou vodou, sledujte web Vodárna Plzeň a.s., kde se o "své" odstávce dozvíte.  Pokud potřebujete aktuální info v době, kdy už kalná voda teče, můžete zavolat na havarijní dispečink 377 413 444.

foto: čtenářka QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství