Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mezi Kvildou a Horskou Kvildou byla otevřena stezka pro turisty

30.07.2011 21:14

Jihočeský a Plzeňský kraj, konkrétně obce Kvilda a Horská Kvilda, spojuje nyní nová stezka pro turisty. Měří 5 kilometrů a otevřena je v sezoně až do konce září. Starostové si slibují od nové stezky navíc větší bezpečnost turistů.

S6303183

Mezi obcemi Kvilda a Horská Kvilda byla v pátek 29. července otevřena nová cesta pro pěší turisty. Stezka, která vznikla spoluprácí obcí a Správy NP a CHKO Šumava, bude v provozu v hlavní sezóně, tedy od 20. června do 30. září.

Celkem měří stezka 5 kilometrů a kopíruje zimní lyžařskou trasu mezi Kvildou a Horskou Kvildou a pěší turisté tuto cestu naleznou pomocí dřevěných ukazatelů. Jak potvrzuje starosta Kvildy stezka má zvýšit bezpečnost turistů. „Na komunikaci mezi Kvildami je velmi rušný provoz a tato nová stezka bude zárukou dostatečné bezpečnosti chodců. Stezka vznikla díky vzájemné spolupráci obou obcí a Správy NP a CHKO Šumava a je to vlastně poprvé, kdy jsme po jednání se Správou za velmi krátkou dobu realizovali navržený projekt," řekl starosta Kvildy Václav Vostradovský.

Spolupráci si chválí i další představitelé obcí, které se do projektu zapojily. „Takto má vypadat spolupráce Správy a obcí v NP Šumava. Doufáme, že v příštích letech se podaří obě obce propojit i stezkou pro cyklisty a návštěvníky s handicapem," řekla Simona Hnátková, starostka obce Horská Kvilda.

„V těch místech nové stezky, které jsou podmáčené, jsme provedli zpevnění povrchu pomocí poválek. Investice do této úpravy se pohybuje ve výši 50 tisíc korun," sdělil Václav Hřebek, vedoucí ÚP Borová Lada.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství