Z léčebny v Dobřanech utekl nebezpečný pacient! Sexuálně obtěžoval ženy!

17.02.2014 13:54     17.02.2014 14:20

Nebezpečný hluchoněmý pacient, který má na krku sexuální obtěžování žen, utekl z vycházky po areálu nemocnice. Policie po něm pátrá už třetí den. Podle lékařů může být svému okolí nebezpečný!

Z Psychiatrické nemocnice v Dobřanech uprchl nebezpečný pacient. Policie po něm pátrá od pátku, zatím ale bezvýsledně. Lékaři navíc varují, že muž může být nebezpečný svému okolí. Už v minulosti měl na krku sexuální obtěžování žen i další trestné činy. Pokud ho někdo uvidí a pozná, měl by okamžitě volat linku 158!

Policie v regionu je na nohou. Od pátku je mimo potřebný dohled nebezpečný pacient Psychiatrické nemocnice v Dodřanech na jižním Plzeňsku. 46letý Jan Grundza, původním bydlištěm ve Strakonicích, uprchl z areálu v Dobřanech v pátek 14. února během vycházky, kterou měl povolenou. "Hledaný muž je pacientem Psychiatrické nemocnice Dobřany, který se dne 14. února 2014 nevrátil z povolené vycházky po areálu nemocnice. Jmenovaný dle lékařů není nebezpečný sobě, avšak mohl by být nebezpečný svému okolí. V minulosti byl řešen za sexuální obtěžování žen, krádeže a loupeže. Léčiva, bez kterých by byl ohrožen na životě, neužívá. Jmenovaný je omezen ve způsobilosti k právním úkonům," říká k hledanému muži mluvčí policie Jan Koželuh.

Zvláštní znamení? Muž je hluchoněmý a potetovaný po celém těle!

"Jan Grundza má štíhlou postavu, hnědé oči, krátké černé vlasy a tetování po celém těle. Na sobě měl naposledy béžovohnědou zimní bundu, sportovní obuv a tmavé tepláky. Jedná se o hluchoněmou osobu, která nekomunikuje. V případě jakékoliv informace k hledané osobě prosím kontaktujte nejbližší služebnu Policie České republiky nebo volejte na bezplatnou linku Policie České republiky číslo 158," dodává popis policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24