Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zelení vyškrtli z kandidátky člena podezřelého z rasismu

24.04.2010 14:55

Devátou pozici na kandidátce Strany zelených ztratil Jiří Anderle z Klenčí pod Čerchovem. Strana jej chce vypudit i ze všech postů a přimět, aby se vzdal i své funkce v zastupitelstvu městyse Klenčí pod Čerchovem.

Jiří Anderle

Narychlo svolaná tiskovka plzeňské odnože Strany zelených přinesla v sobotu 24. dubna šokující informace. Zelení vyhodili z kandidátky svého devátého ´koně´ Jiřího Anderleho z Klenčí pod Čerchovem.

Kolegové ze strany jej podezřívají z porušování zákonů a z šíření rasisticky zaměřených materiálů. Na sociální internetové síti Facebook měl v posledních týdnech zveřejňovat rasisticky orientované odkazy. To ho zatím stálo místo na kandidátce, Zelení ale chtějí, aby se zřekl všech svých stranických postů i členství. Zároveň prý budou požadovat, aby odstoupil z funkce v zastupitelstvu Klenčí pod Čerchovem, kde žije.

Spolustraníci chtějí podle šéfa  krajské organizace strany Lubomíra Bardzáka na Anderleho také podat trestní oznámení z důvodu podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod.



SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT