Soutěž Malý záchranář má vítěze - FOTKY

13.06.2018 20:32

Nejlepší malí záchranáři v Plzeňském kraji se setkali na požární stanici na Košutce v Plzni. Svedli zde boj o putovní titul soutěže Malý záchranář. Přinášíme fotky!

P1050146

Letos proběhl již sedmý ročník krajského kola soutěže Malý záchranář. Nominováno bylo 18 družstev, která prošla sítem devíti oblastních kol v Plzeňském kraji. Boj o titul nejlepší malí záchranáři se odehrál 12. června v Plzni na požární stanici na Košutce.

"Nad soutěží převzala záštitu náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr. Ivana Bartošová, která osobně děti na soutěži přivítala," uvedl tiskový mluvčí hasičů Petr Poncar

Soutěžící čekalo kromě vědomostních testů 9 praktických stanovišť, která prověřila, zda by si v případě mimořádné události či ohrožení jejich zdraví dokázali poradit.

Zlaté medaile, vítězný pohár a putovní pohár Malý záchranář si odvezli žáci 26. základní školy v Plzni. Na druhou příčku se probojovala základní škola Merklín a třetí místo patřilo žákům ze ZŠ Bor.

"Na soutěži se podíleli partneři, kterým patří poděkování. Jsou jimi Magistrát města Plzně, Plzeňský kraj, Městská policie Plzeň, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje a Státní zdravotní ústav," doplnil Petr Poncar.

Foto: HZSPk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT