Atleti AK Škoda Plzeň zazářili na MČR mužů a žen v krosu

28.11.2023 13:35

V sobotu 26. listopadu se konalo v Dříteči nedaleko Pardubic mistrovství České republiky v krosu. Klub AK Škoda Plzeň měl na startu hned několik zástupců, kteří bojovali o cenné kovy.

Hrochová 1
Hrochová 1Jaša 1Vebr 1

Jedním z nich byla olympionička Tereza Hrochová, která si doběhla dokonce už pro čtvrtý titul mistryně republiky v řadě. Tereza se ukázala na závodě vytrvalkyň, na kterém si už od samotného začátku nastavila svoje tempo, které ji vydrželo až do konce a s přehledem si doběhla do cíle v čase 28:22. Svěřenkyně Vladimíra Bartůňka nepodlehla stříbrné Simoně Vrzalové a bronzové Simoně Málkové.

V mužském zastoupení hájil modrobílé barvy Patrik Vebr, který si na krk pověsil stříbrnou medaili na distanci 10 kilometrů kategorie vytrvalců. Pro Patrika je to jeho první medaile z mistrovství republiky v krosu v kategorii vytrvalců, a proto je tato medaile ještě cennější. Patrik nestačil jen na zkušeného Jáchyma Kováře z TJ Dukla Praha, který si doběhl pro třetí zlatý titul v řadě.

Plzeňský Tomáš Jaša se ukázal v mílařské kategorii, která je dlouhá 4 kilometry. Tomáš patří mezi krosové specialisty a i zde si doběhl pro cenný kov. Domů si odvezl už třetí bronzovou medaili z tohoto národního šampionátu. Na této distanci zvítězil Jakub Davidík, který reprezentoval klub TJ Dukla Praha a stříbrný kov obhájil Nico Boketta.

Po tomto závodě se klub Škody Plzeň mohl radovat z úspěchů všech plzeňských reprezentantů.

Foto: Martin Edlman

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT