Obrovský úspěch pro plzeňský futsal! Interobal vyhrál finále Poháru SFČR

06.12.2023 14:48

Velký úspěch pro plzeňský futsal! Po dvouleté nadvládě Chrudimi se pohár poprvé dostává do rukou Interobalu Plzeň. Ve finálovém duelu jasně přehrál Helas Brno.

futsal Interobal vítěz poháru SFČR

V úterý 5. prosince se plzeňští zapsali do historie futsalu. Poprvé získali cennou trofej v Poháru SFČR. Futsalisté Plzně deklasovali ve finále v Ostravě 8:1 Helas Brno.

Roli favorita potvrdil Interobal hned v úvodu utkání. Finálový duel otevřel v osmé minutě plzeňský Ondřej Vahala, na kterého v desáté minutě navázal Holý a o minutu později Mikuš. Holý se prosadil ještě jednou, a to ve čtrnácté minutě, kdy zvyšoval už na 4:0.

Hattrickem se blýskl Tomáš Vnuk, jehož tři trefy skončily v brance soupeře v rozmezí devíti minut, konkrétně ve 26. , 28. a 35. minutě, kdy využil početní výhody. Pětici střelců doplnil Peter Kozár.

Brno jen velmi těžko dokázalo držet tempo. O jedinou branku se zajistil Poul ve 29. minutě.

„Čekali jsme, že soupeř bude více vzdorovat. Měli jsme v hlavách zápas, který jsme odehráli na palubovce Helasu v minulé sezoně, kdy jsme se hodně trápili. Tentokrát to tam velice rychle napadalo a odehráli jsme klidný zápas. Z vítězství jsme všichni nadšení. Byl to náš předsezonní cíl, který se podařilo splnit,“ řekl po utkání Ondřej Vahala, brankář Interobalu.

Brněnský kapitán David Cupák uznal, že na Plzeň nestačili. „Je to trochu mikulášská nadílka od Plzně. Věděli jsme před utkáním, kdo je favorit, ale přesto jsme chtěli podat dobrý výkon, abychom se za něj nemuseli stydět. Stydět se nejvíc musím já po mém vyloučení. S druhým místem jsme spokojeni, ale musíme se podívat na naší cestu, kdy jsme v osmifinále a čtvrtfinále postoupili přes druholigové celky, a v semifinále nás potrápily České Budějovice z krajského přeboru. Při vší úctě k soupeřům jsme museli postoupit a ve finále jsme na Plzeň jednoznačně nestačili.”

„Myslím, že jsme v tomto utkání plnili to, co jsme chtěli. Dostávali jsme se do šancí, a celkově jsme diktovali tempo hry. Díky tomu jsme si vytvořili dobrý náskok, a druhá půle tak mohla být, nechci říct dohrávací, ale mnohem víc v klidu,“ okomentoval utkání futsalista Plzně Lukáš Rešetár.

Interobal tak poprvé v klubové historii ovládl Pohár SFČR, a splnil tak významný sezonní cíl.

Foto FAČR Karin Tylová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT