Škodováci posilují, do plzeňského klubu přijde několik talentovaných atletů

27.12.2023 15:09

Tak jako každý rok i letos přijde do plzeňského klubu AK Škoda Plzeň několik talentovaných atletů od mládeže až po dospělé. Kdo rozšíří řady úspěšného atletického klubu?

AK ŠKODA Plzeň (3)

Do plzeňské Škodovky přestoupí letošní největší překvapení z MČR v Táboře, Barbora Zoubková.

„Barča letos získala mistrovský titul na 5000m a zaznamenala velký výkonnostní posun. Barču moc dobře známe, protože náš modrobílý dres již dva roky nosí v rámci hostování. Nyní dochází k trvalému přesunu na západ Čech,“ uvádí vedení AK Škoda Plzeň.

Jako další do plzeňského klubu přestoupí diskařka Eliška Dobešová z Petřína.

Eliška je věkem juniorka a z letošního národního šampionátu, ze kterého si přivezla bronzovou medaili z disku. Připravovat se bude v naší tréninkové skupině společně s nejlepší českou diskařkou Barborou Tichou. Spojení zkušeností a dravého mladí se nám již mnohokrát osvědčilo. Pevně věříme, že i toto spojení posune obě atletky ještě o kus výše,“ doufá vedení klubu.

Jedním z dorostenců, který si chce plnit sny v Plzni je Josef Šindelář, který do Plzně míří z daleké Opavy.

„Josef je nadějný a talentovaný oštěpař, který bude v modrobílých barvách sbírat cenné medaile a bude si plnit své cíle. Plzeňský scouting našel na severu Moravy již řadu vynikajících mladežníků v čele s Mistrem Evropy Janem Štefelou, kteří dokázali zvládnout v tomto mladém věku náročnou změnu klubu a prostředí,“ uvedl klub.

Naopak modrobílé dresy vymění za ty z pražské Dukly půlkař Šimon Ekl a trojskokan Matouš Pospíšil.

Foto ilustrační AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT