Viktorka porazila Jablonec! Výhra se nerodila lehce, řekl po utkání trenér Koubek

17.03.2024 19:25

V neděli 17. března se v Jablonci odehrálo 25. kolo FORTUNA:LIGY. Viktorka veze ze severu Čech vítězství! Jak výhru okomentoval trenér Viktorie Miroslav Koubek?

2024.03.14-21.22.47-549w

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň vyrazili na sever Čech. Utkání v Jablonci svými góly rozhodli Lukáš Hejda s Tomášem Chorým.

Poprvé se radovali fanoušci Viktorie ve 20. minutě. Cheick Souaré centroval do pokutového území, kde našel Lukáše Hejdu, který se opřel do míče a poslal ho do brány. Až do konce prvního poločasu byl stav neměnný - 1:0 pro Viktorii.

Druhý poločas byl bohatý na žluté karty, hra se pořádně vyostřila. V 73. minutě se domácím podařilo vyrovnat, a to zásluhou Jana Chramosty. V 79. minutě dostal domácí Matěj Polidar červenou kartu. Rozhodující gól padl v 84. minutě, když se do branky Jablonce trefil Tomáš Chorý. Viktoria si udržela svůj náskok a z Jablonce si odvezla vítězství 2:1.

“Výhra se nerodila lehce. V Jablonci to nikdy není pro nikoho lehké," konstatoval trenér Viktorie Miroslav Koubek. 

"Už po Ženevě jsme museli přemýšlet, jak k utkání přistoupit z hlediska personálního obsazení. Potřebovali jsme dostat do sestavy minimálně padesát procent čerstvé krve, a tak jsme učinili. Vyměnili jsme kraje, nasadili jsme Idjessiho Metsoka, Lukáš Kalvach si taky část zápasu odpočinul. Místo Vaška Jemelky naskočil Lukáš Hejda. Bylo těžké se do toho trefit a této nové sestavě nasadit dobrou strategii. Nakonec to fungovalo, takže můžu říct, že se nám to podařilo,” řekl Koubek.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT