Plzeňanům se v TechToweru představí umělá inteligence

15.03.2024 12:31

Technika a inovace už k Plzni neodmyslitelně patří, i proto se ve městě odehraje druhý ročník odborné konference Technica Futura.

Techtower_otevření Plzeň_0223_QAP (1)

Letos se konference Technica Futura zaměří na nejaktuálnější téma současnosti – umělou inteligenci (AI = artificial intelligence). Akce je určena všem, kteří se o umělou inteligenci zajímají.

Deset přednášek představí AI v těch nejběžnějších oblastech lidského žití – ve vzdělávání, marketingu, právu nebo v Plzni blízkém pivovarnictví.

„Pozvání přijali přední čeští odborníci na umělou inteligenci a těší mě, že i sama Plzeň má v této oblasti co představit. Na jedné z přednášek totiž rozezní umělá inteligence hlas pěvecké legendy Karla Gotta, což je projekt Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni,“ zmínill Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Kromě vzácného hosta z virtuálního světa na akci vystoupí odborníci jako Jan Romportl představující potenciál a rizika umělé inteligence, Filip Dřímalka, který vysvětlí, jak ve světě AI uspět, či Tomáš Drahoňovský, jenž poví o zapojení umělé inteligence v pivovarnictví.

Akce se uskuteční 10. dubna 2024 v technologickém parku TechTower na Světovaru. Před příchodem je nutné provést registraci na webu SIT Portu Správy informačních technologií města Plzně.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT