Domáhal se vstupu na charitu, noc však strávil na záchytce

13.01.2024 16:00

Charita ráda poskytne nocleh pro osoby bez domova. Podmínkou je ale střízlivý stav. Dechová zkouška s výsledkem více jako 2 promile alkoholu je stopkou, což si muž stále nechtěl připustit.

ilustrační foto_QAP foto

Muž se domáhal se vstupu na charitu. Když jej personál odmítal vpustit z důvodu značné opilosti, začal být na něj hrubý. Zasáhnout nakonec museli strážníci. "Ti byli o pomoc s řešením problému požádáni, když procházeli Wenzigovou ulicí," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Strážníci opilce poučili o tom, že noc v tomto zařízení nestráví. S tím se však muž nechtěl smířit. "Na strážníky chrlil vulgární slova, přičemž agresivita posílená alkoholem se u něj naplno projevila po provedení dechové zkoušky. Nelibě totiž nesl její výsledek bezmála 2,5 promile. Hanlivé nadávky v ten moment nabraly na intenzitě a navzdory dalšímu upozornění se snažil odejít z místa řešení," dodala Pužmanová s tím, že v okamžiku, kdy opilec chytil strážníka za ruku a začal na něj tlačit, byl muž okamžitě zpacifikován a skončil s pouty na rukou.

Kromě poplatku za pobyt v protialkoholní záchytné stanici si muž na své konto ještě připíše pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT