Muž nadýchal rekordní hodnotou 5,5 promile, skončil v nemocnici

30.01.2024 12:12

V pondělí 29. ledna večer vyrazila hlídka strážníků Městské policie Plzeň k opilému muži. 

opilec Doubravka_0124_MPP
opilec Doubravka_0124_MPPopilec Doubravka_0124_MPP

Výjezd jak strážníků, tak i záchranářů si v pondělí vpodvečer vyžádala událost v Plzni na Doubravce. Celý případ se odehrál v trolejbusu, kde ve stavu silného opojení alkoholem tvrdě usnul jeden z cestujících. 

“Probudit muže bylo obtížné, avšak zadařilo se a vůz opustil za notné podpory strážníků. Muž vydatně posilněný alkoholem se bez pomoci neudržel sám na nohou. Cestu k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice nakonec se strážníky, ale neabsolvoval. Začal totiž po chvíli zvracet, a tak museli dorazit záchranáři,” uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Když poté muži dali strážníci dýchnout, nestačili se divit. “Při dechové zkoušce přístroj vykázal závratných 5,51 promile, což je život ohrožující hodnota. Zdravotníci pak muže společně s hlídkou naložili do sanitky a za přítomnosti strážníka byl transportován k ošetření do nemocničního zařízení,” uvedla mluvčí.

“Za přestupek proti veřejnému pořádku, konkrétně vzbuzování veřejného pohoršení, bude 33letý muž oznámen k dořešení místně a věcně příslušnému správnímu orgánu,” uzavřela Jana Pužmanová.

Foto MPP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT