Opilec se pokusil na plzeňském nádraží napadnout strážníka. Ten naštěstí uhnul

06.01.2024 18:00

Teprve 25letý muž na Hlavním vlakovém nádraží v Plzni pokřikoval vulgarismy na kolemjdoucí. Na místo dorazili strážníci i policisté.

červen 2018 (1365)

Nežádoucího a nevhodného jednání si povšimla také hlídka městské policie, která tou dobou vykonávala na místě hlídkovou činnost. "Muže strážníci vyzvali, aby své chování zklidnil, ale místo klidu se strážníci dočkali nadávek a vulgarit, které dotyčný završil tím, že si stoupl před jednoho ze strážníků, uchopil jej za bundu a pokusil se mu dát takzvanou hlavičku," popsala incident Tereza Schliková z Tiskový odboru Městské policie Plzeň.

Strážník naštěstí ráně uhnul, muž byl následně okamžitě zpacifikován a byla mu přiložena pouta. "Smršť nadávek už poté nešla zastavit a následná dechová zkouška ukázala 1,40 promile," dodala Schliková s tím, že totožnost z muže vypáčila až přivolaná státní policie. Muž byl přepraven k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici a ze svých jednání se bude zodpovídat.

Na zrekonstruovaném hlavním vlakovém nádraží bude v roce 2024 zprovozněna služební místnost pro strážníky městské policie, plzeňský radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer také uvedl, že dojde k modernizaci vozového parku městské policie, bezpečnostních pomůcek a vybavení strážníků.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT