QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci zasahovali na jedné z plzeňských čerpacích stanic

21.02.2024 19:34

Opilý muž na uzamčené toaletě zaměstnal hlídku Městské policie Plzeň.

211567_1

Co původně vypadalo jako rutinní výjezd strážníků na benzinu, se znenadání proměnilo v napínavou akci. Obsluha čerpací stanice v Přemyslově ulici v neděli 18. února brzy ráno požádala o příjezd hlídky městské policie s tím, že na WC se již delší dobu nachází nějaký muž a neotvírá.

„Strážníkům se zadařilo a po jejich výzvě probuzený muž posilněný alkoholem nakonec odemkl dveře a otevřel. Byl však dost podrážděný, což se projevilo i na jeho následném chováním. Když v doprovodu strážníka opouštěl vnitřní prostory, v prostoru určeném pro občerstvení zákazníků se střetl s dalším zaměstnancem a začal sprostě vykřikovat,“ popsala událost mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Strážník se jej snažil umravnit, namísto uposlechnutí výzvy se muž ale otočil a se zaťatými pěstmi vykročil proti němu. „Za použití hmatů a chvatů byl zpacifikován. Po zklidnění se 52letý muž podrobil dechové zkoušce, která vykázala pozitivní výsledek přes 2 promile,“ dodala mluvčí.

Policisté ČR vyloučili spáchání trestného činu a muž tak odcházel z místa s pokutou za přestupek proti veřejnému pořádku.

Foto ilustrační MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24