QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V hlavní roli alkohol! Strážníci v Plzni vyjížděli ke třem podobným případům během jednoho dne

04.05.2023 12:27

V úterý 2. května měli strážníci plné ruce práce. Hned tři muži skončili na protialkoholní záchytné stanici.

Opilec Škroupova ulice

Plzeňští strážníci vyjížděli během úterního dne ke třem případům, kdy lidé nezvládli svou konzumaci alkoholu. „Prvním klientem protialkoholní záchytné stanice se stal 45letý muž. Silně zmožený alkoholem si „ustlal“ vpodvečer na trávníku v Heyrovského ulici, kde ho našel náhodný kolemjdoucí, pomohl mu vstát, posadil jej na lavičku a přivolal strážníky. Ti zjistili, že je ve stavu, kdy svým jednáním ohrožuje sám sebe i ostatní. Dechová zkouška u muže prokázala přítomnost 3,59 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

„Noc ve stejném zařízení strávil taktéž 46letý Plzeňan. K poalkoholovému odpočinku si vybral chodník ve Sladkovského ulici. Jeho snaha opustit místo po svých byla marná, stále padal na zem,“ doplnila mluvčí.

Třetí případ se týkal muže, který se dopustil krádeže piva na čerpací stanici v Plzni na Lochotíně. Strážníkům na pomoc přijela i záchranná služba. „Popíjením alkoholu se muž snažil zapomenout na životní problémy. Strážníkům, kteří jej dohledali, se důvěrně svěřil s úmyslem si ublížit. Vzhledem k jeho psychickému stavu byla na místo přivolána záchranná služba. Po provedení dechové zkoušky s pozitivním výsledkem 2,38 promile byl muž převezen k vystřízlivění na záchytku. Přestupek proti majetku, kterého se muž dopustil, bude oznámen k dořešení správnímu orgánu,“ řekla Jana Pužmanová.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24