Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domáhal se vstupu na charitu, noc však strávil na záchytce

13.01.2024 16:00

Charita ráda poskytne nocleh pro osoby bez domova. Podmínkou je ale střízlivý stav. Dechová zkouška s výsledkem více jako 2 promile alkoholu je stopkou, což si muž stále nechtěl připustit.

ilustrační foto_QAP foto

Muž se domáhal se vstupu na charitu. Když jej personál odmítal vpustit z důvodu značné opilosti, začal být na něj hrubý. Zasáhnout nakonec museli strážníci. "Ti byli o pomoc s řešením problému požádáni, když procházeli Wenzigovou ulicí," uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Strážníci opilce poučili o tom, že noc v tomto zařízení nestráví. S tím se však muž nechtěl smířit. "Na strážníky chrlil vulgární slova, přičemž agresivita posílená alkoholem se u něj naplno projevila po provedení dechové zkoušky. Nelibě totiž nesl její výsledek bezmála 2,5 promile. Hanlivé nadávky v ten moment nabraly na intenzitě a navzdory dalšímu upozornění se snažil odejít z místa řešení," dodala Pužmanová s tím, že v okamžiku, kdy opilec chytil strážníka za ruku a začal na něj tlačit, byl muž okamžitě zpacifikován a skončil s pouty na rukou.

Kromě poplatku za pobyt v protialkoholní záchytné stanici si muž na své konto ještě připíše pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství