Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Tachově platí zákaz požívání alkoholu na veřejnosti. Dodržování kontroluje městská policie

07.08.2023 13:49

Od května platí na vymezeném území Tachova Obecně závazná vyhláška o zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek ve veřejném prostranství. Dodržování pravidel kontroluje městská policie.

ilustrační Tachov_QAP (2)

Zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek platí v okolí obchodu Centrum na sídlišti Východ, na které navazuje obytná oblast.

„Cílem opatření je udržet klid a pořádek ve vymezené lokalitě a předejít nežádoucímu chování a znečisťování veřejných prostranství," uvádí město Tachov a připomíná, že na pozemcích škol, školských zařízení a dětských hřišť je za zákona zakázáno požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek.

Na dodržování městské vyhlášky dohlíží v Tachově městská policie. „Městská policie prováděla 28. července na sídlišti Východ kontrolu dodržování vyhlášky o zákazu pití alkoholu a narazila na muže, který u sebe neměl doklady a pokusil se strážníky oklamat falešnými údaji. Po opakované výzvě, aby muž uvedl správné údaje, již pan T. nelhal. Strážníci tak lustrací zjistili, že se jedná o osobu celostátně hledanou,“ uvádí město.

„Pokud budete svědky nevhodného chování v této lokalitě, přivolejte městské strážníky na čísle 156,“ žádá své obyvatele vedení města Tachov.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství