V Tachově platí zákaz požívání alkoholu na veřejnosti. Dodržování kontroluje městská policie

07.08.2023 13:49

Od května platí na vymezeném území Tachova Obecně závazná vyhláška o zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek ve veřejném prostranství. Dodržování pravidel kontroluje městská policie.

ilustrační Tachov_QAP (2)

Zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek platí v okolí obchodu Centrum na sídlišti Východ, na které navazuje obytná oblast.

„Cílem opatření je udržet klid a pořádek ve vymezené lokalitě a předejít nežádoucímu chování a znečisťování veřejných prostranství," uvádí město Tachov a připomíná, že na pozemcích škol, školských zařízení a dětských hřišť je za zákona zakázáno požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek.

Na dodržování městské vyhlášky dohlíží v Tachově městská policie. „Městská policie prováděla 28. července na sídlišti Východ kontrolu dodržování vyhlášky o zákazu pití alkoholu a narazila na muže, který u sebe neměl doklady a pokusil se strážníky oklamat falešnými údaji. Po opakované výzvě, aby muž uvedl správné údaje, již pan T. nelhal. Strážníci tak lustrací zjistili, že se jedná o osobu celostátně hledanou,“ uvádí město.

„Pokud budete svědky nevhodného chování v této lokalitě, přivolejte městské strážníky na čísle 156,“ žádá své obyvatele vedení města Tachov.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24