Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Atleti AK Škoda Plzeň válí! Tereza Petržilková si vytvořila nové osobní maximum - FOTKY

16.05.2023 11:47

V neděli 15. května se v Brně uskutečnilo 1. kolo letošního ročníku extraligy, tedy nejvyšší atletické klubové soutěže. Atleti AK Škoda Plzeň opět předvedli špičkovou formu.

Tereza Petržilková_AK Škoda
Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (5)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (1)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (2)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (3)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (4)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (6)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (7)Jan Houska_AK Škoda Plzeň_0523 (8)Plakát

V nepříznivém atletickém počasí si družstvo žen chtělo vybudovat co nejlepší pozici pro loňskou obhajobu titulu před závěrečným kolem, které se bude konat už za 14 dní na domácím stadionu v Plzni. Družstvo se na samém začátku sezony mohlo opřít o své tradiční opory. „Tereza Hrochová dominovala, hned v úvodním závodu celého dne na 3000 m a připsala za čas 9:28,16 pro tým plný počet třinácti bodů. Terka navíc den před závodem absolvovala náročný start na Mistrovství České republiky v běhu do vrchu, o to víc je její výkon úctyhodný,“ informoval o úspěchu Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

O jeden z nejkvalitnějších výkonů 1. kola se zasadila finalistka halového mistrovství Evropy Tereza Petržilková. „Terka si vzhledem k přípravě směrem k mistrovství světa zvolila pro start dvojnásobnou trať, tedy 800 m. Tento „testík“ se ji vydařil naprosto skvěle, protože v přímém souboji dokázala porazit jak Ladu Vondrovou, tak Kristýnu Maki a časem 2:04,24 si vytvořila nové osobní maximum,“ řekl Michal Černý.

Tradičně největší porcí bodů přispěly družstvu vrhačky. „Nestárnoucí Lenka Valešová i talentovaná diskařka Barbora Tichá získaly shodně 24 bodů. Lenka Valešová opanovala soutěž v kouli, Barbora naopak soutěž v disku,“ upřesnil trenér.

Ženy ukázaly na 1. kole sílu a odhodlanost, když všech 24 závodnic v družstvu dokázalo získat alespoň 1 bod pro tým a dámy tak po zásluze zvítězily v úvodním extraligovém kole, před domácím Olympem Brno a třetím týmem USK Praha.

Družstvo mužů, se ženami rozhodně nechtělo nechat zahanbit. Skvělými výkony se na úvod sezóny předvedly nové posily. „Slovenský závodník Matúš Blšťák byl 3. v dálce výkonem 736 cm a zvítězil v trojskoku v novém osobním rekordu 14,66 m. Patrik Vebr, který do klubu přišel teprve na jaře, vybojoval druhou pozici v běhu na 3000 m. Dílčí vítězství na jednotlivých disciplínách si připsali ještě Jakub Majerčák v běhu na 400 m časem 47,77 s, Jakub Forejt zvítězil v disku, před svým bratrem Michalem, když v náročných podmínkách hodil disk do vzdálenosti 58 metrů a 68 centimetrů. Honza Štefela zahájil sezónu vítězstvím ve skoku vysokém. Josef Adámek byl třetí,“ vyjmenoval Michal Černý.

Soutěž mužů je tradičně velmi vyrovnaná a ani letos průběh nenaznačuje, že tomu bude jinak. „Během dne se průběžné pořadí družstev přesýpalo a muži se pohybovali na 2. – 6. příčce. Po závěrečné disciplíně v hodu oštěpem se pánové probojovali na bronzovou pozici, pouhý bod za úřadujícími šampiony z Dukly Praha. Úvodní kolo ovládla suverénně domácí Univerzita Brno. Obě dvě družstva si vytvořila skvělou pozici před domácím finále, které se bude konat za dva týdny, doufejme před zaplněným stadionem,“ dodává Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Přijďte podpořit plzeňské atletické hvězdy i vy!

Foto ilustrační AK Škoda Plzeň, foto Jan Houska

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství