QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňský sraz milovníků tuningu byl rekordní! Policisté měli plné ruce práce - FOTKY

24.10.2023 13:28

V Plni se v sobotu 21. října konal jubilejní 10. sraz milovníků tuningu na parkovištích před nákupními centry. Ani tentokrát se akce neobešla bez protiprávního jednání, jeden řidič dokonce odešel domů po svých, auto musel nechat na místě.

Tuning sraz Plzeň_1023_PČR (2)
Tuning sraz Plzeň_1023_PČR (2)Tuning sraz Plzeň_1023_PČR (1)Tuning sraz Plzeň_1023_PČR (3)

Tuningové srazy na parkovištích před obchodními centry v Plzni nejsou žádnou novinkou. Jubilejní desátý sraz nalákal mnoho účastníků a policie měla plné ruce práce.

Řidiči začali nejprve přijíždět okolo 18. hodiny na parkoviště před nákupním centrem v Chotíkově, následně se zhruba o hodinu později přesunuli na jimi oblíbené místo na Rokycanské.

„Vzhledem k předchozím zkušenostem byl ze strany policie nasazen dostatečný počet sil a prostředků. Situaci monitorovali dopravní policisté, speciální pořádková jednotka, policisté z obvodního oddělení a v případě potřeby byla připravena i zásahová jednotka,“ uvedl Ondřej Hodan, mluvčí policie.

Účast byla dle policie rekordní, dle odhadů se akce zúčastnilo zhruba 1 400 osob a 1 000 vozidel.

„Dopravní policisté ve spolupráci s techniky z Centra služeb pro silniční dopravu řešili spoustu přestupků, udělili 83 pokut v celkové výši 76 800 korun,“ uvedl mluvčí.

Nejčastěji se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla, překročení nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení nebo nesprávný způsob jízdy.

Nemilé překvapení čekalo na pětatřicetiletého řidiče, kterému policisté zadrželi registrační značky. Vozidlo se tedy stalo nepojízdným a muž ho musel ponechat na místě a jít domů po svých.

„Důvodem pro jejich odebrání z vozidla byl řidičův dluh přesahující 50 000 korun za různá protiprávní jednání, který zatím nesplatil. Na zaplacení celé částky na místě prostředky neměl, a tak značky policisté odebrali,“ uvedl Ondřej Hodan s tím, že zpět značky dostane až svůj dluh uhradí.

Na pořádek dohlíželi i strážníci městské policie. „Hlídky městské policie se primárně zaměřily na dodržování pravidel silničního provozu, řešily však také veřejný pořádek. Celkem u účastníků tuningového srazu odhalily 27 přestupků. Ve čtyřech případech se jednalo o překročení povolené rychlosti v obci, v dalším pak „ocenili“ strážníci pokutou za přestupek rušení nočního klidu a ve zbylých ty, kteří nerespektovali zákaz vjezdu,“ doplnila mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24