Plzeňští kriminalisté řeší případ krádeže mobilů za milion korun. Hledají osoby zachycené kamerou!

10.11.2023 12:53

Pomozte vypátrat pachatele, žádá plzeňská policie. Kriminalisté se zabývají případem krádeže mobilních telefonů v hodnotě jeden milion korun. 

pcr1
pcr1pcr12pcr123pcr

"V souvislosti s prověřováním případu odcizení mobilních telefonů, kdy jsme žádali veřejnost o pomoc při ustanovení osob zachycených na fotografiích, kdy tyto osoby by mohly mít podíl na protiprávním jednání, byla ustanovena jedna osoba. Jedná se o muže, který se sám dostavil na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Následně bylo zjištěno, že dotyčný nemá s tímto protiprávním jednáním nic společného," říká Michaela Raindlová, tisková mluvčí policie.

Policie tak hledá další osoby na fotografiích.

Ke krádeži došlo 16. října 2023 krátce před sedmou hodinou večer v jedné prodejně mobilních telefonů nedaleko centra Plzně. Tři muži a jedna žena navštívili obchod pod záminkou koupě mobilního telefonu.

"Dva muži a žena poté zabavili pracovníky prodejny, kdy třetí z mužů mezitím vnikl bez použití násilí do zázemí prodejny a odcizil 34 kusů mobilních telefonů, které si uložil do přinesené sportovní tašky. Následně všichni z prodejny odešli. Škoda přesáhla částku jeden milion korun," popisuje policejní mluvčí.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachatelích pátrají. V rámci prověřování získali fotografie z kamerových záznamů, na kterých jsou zachyceny podezřelé osoby.

"Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158," uvádí mluvčí Michaela Raindlová.

foto: Zdroj PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy