Plzeňští policisté hledali migranty na dálnici. Detektor odhalil tlukot srdce

26.09.2023 19:08

Během akce policisté odhalili dva cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně. Ti byli na místě zajištěni a převezeni k provedení dalších procesních úkonů.

Kontroly kamionu_PČR

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje uskutečnili na úseku dálnice D5 v blízkosti státní hranice s Německem rozsáhlejší dopravně bezpečnostní akci, při které se zaměřili na dodržování všech pravidel dle zákona o provozu na pozemních komunikacích, tak i na odhalování nelegální tranzitní migrace. "Do této akce byli zapojeni dopravní policisté, policisté z odboru cizinecké policie i policisté ze speciální pořádkové jednotky a připraven byl i policejní psovod se psem na vyhledávání osob," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

U hraničního přechodu v obou směrech dálnice byly zřízeny dvě hlavní kontrolní stanoviště, kam hlídkující policisté naváděli zájmová vozidla z dálnice k silniční kontrole. Policisté z cizinecké policie se zaměřili na kontrolu dokladů totožnosti a na nákladový prostor vozidel. "Samotnou kontrolu tohoto prostoru prováděli prostřednictvím detekčního přístroje, který by reagoval na možný tlukot srdce ukryté osoby. Během akce policisté zkontrolovali celkem 108 vozidel a 187 osob. Podařilo se odhalit dva cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně. Po jejich zajištění je policejní eskorta převezla na služebnu cizinecké policie k provedení dalších procesních úkonů," doplnila Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24