Plzeňští strážníci se při zastavení taxislužby nestačili divit! Auto nikdo neřídil, tvrdila posádka

31.10.2023 17:47

V autě cestovaly dvě osoby, strážníkům však tvrdili, že ani jeden vozidlo neřídil. Na místo tak museli dorazil policisté a záležitost dořešit.

strážníci a taxi_MPP

V noci z neděle na pondělí si povšimla hlídka strážníků vozidla taxislužby, které v centru města nedodrželo dopravní značku „Zákaz odbočení“ a následně se přes tramvajový pás otočilo do protisměru. "Když řidič auta zbystřil služební vozidlo, prudce zabočil do nejbližší ulice, přidal plyn a snažil se uniknout. Strážníci na nic nečekali a rozhodli se jej zastavit," uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová s tím, že již během jízdy hlídka postřehla, že uvnitř vozidla sedí jen dvoučlenná posádka.

V Havlíčkově ulici vůz zastavil a strážníci jasně viděli, jak se pootevírají dveře u řidiče a ten nenápadně přelézá na zadní sedadlo. "Dvojice mužů zastižená v autě se poté snažila uspět s výmyslem, že za volantem nikdo z nich nebyl. 33letý Plzeňan se odmítl podrobit dechové zkoušce. Na místo přivolaní policisté ČR si záležitost převzali a dále se jí zabývají," doplnila mluvčí.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24