Policisté v boji proti neukázněným řidičům nasadili dron. Nesedíte za volantem právě vy?

23.09.2023 13:14

Neukázněnost řidičů potvrdila dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na území Plzeňského kraje v uplynulých dvou týdnech.

ilustrační foto_QAP foto (15)

Plná čára, neoddržení rychlosti, telefonování a spousta dalšího. S takovými přestupky se policisté setkávají při svých kontrolách téměř denně. Při dopravně bezpečnostní akci se dopravní policisté zaměřili zejména na dodržování rychlostních limitů a na dodržování všech pravidel podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Jelikož se v poslední době setkáváme s narůstající nekázní některých řidičů, byl do jedné z akcí nasazen i policejní dron. "Ten nám pomohl zdokumentovat mnohdy riskantní jednání řidičů, kteří nerespektují například vodorovné dopravní značení - podélnou čáru souvislou, kdy její přejíždění je zakázané. Někdy i zdánlivě banální přejetí této dopravní značky může vést až k dopravní nehodě s tragickými následky. Umístění těchto dopravních značek na komunikaci, kdy je zakázané její přejíždění, má své významné opodstatnění  z hlediska bezpečnosti silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Během dvou akcí policisté zjistili celkem 182 přestupků. "Nejčastějším přestupkem bylo překročení povelené rychlosti v daném úseku, což nedodrželo celkem 97 řidičů. Na druhém místě bylo v 18 případech telefonování během jízdy. Deset řidičů se nepřipoutalo během jízdy bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů řídilo vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav. Policisté se zaměřili také na železniční přejezdy a zde zjistili čtyři řidiče, kteří porušili povolenou rychlost při jejich přejíždění. Na Stříbrsku policisté zastavili k silniční kontrole řidiče, který za volant usedl pod vlivem alkoholu a nadýchal hodnotu 1,3 promile," dodala Červenková.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy