Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U nemocnice na Borech začne stavba parkovacích míst

19.09.2023 17:53

Původně byl začátek výstavby parkovacích míst v ulici Edvarda Beneše naplánován na 1. července 2023, nakonec ale startuje až teď. V pondělí 18. září si stavbu od vedení Městského obvodu Plzeň 3 převzal zhotovitel.

Edvarda Beneše Kácení stromů _foto QAP (25)

Jak jsme vás informovali, v březnu letošního roku došlo k pokácení stromů v ulici Edvarda Beneše v Plzni na Borech u nemocnice. Stromy musely ustoupit plánovaným parkovacím místům, které v místě nechává vybudovat třetí plzeňský obvod. Pokácené pajasany mají v budoucnu nahradit jilmy.

Nově bude v ulici vybudováno 52 parkovacích míst, jedná se o parkovací stání v podélném pruhu v ulici Edvarda Beneše v blízkosti nemocnice. "Stavbu by stromy v dobrém stavu rozhodně nepřestály, jejich kořenový systém je zde narušený již nyní, odborníci proto rozhodli, že je lepší těchto 28 pajasanů žlaznatých vykácet a po dokončení stavebních prací je nahradit novými stromy, konkrétně 31 jilmy," uvedla před kácením tisková mluvčí Michaela Adámková z ÚMO Plzeň 3.

Kácení začalo s předstihem, aby byla dodržena doba vegetačního klidu. Začátek výstavby parkovacích míst se ale posunul z plánovaného července na září. Hotovo tak nebude do konce roku, jak bylo původně avizováno.

"Stavbu v pondělí 18. září převzal zhotovitel, firma ROBSTAV, za účasti starosty MO Plzeň 3 Davida Procházky a místostarosty Ondřeje Ženíška. Celkem zde vznikne 52 parkovacích stání, které v této lokalitě dlouhodobě chybí. Stavba bude probíhat za plného provozu, vozovka bude pouze o něco zúžená. Práce na silnici by měly začít 25. září, prosíme proto řidiče, aby byli opatrní," informuje aktuálně Městský obvod Plzeň 3.

Stavba je rozdělena na dvě etapy. Práce budou ale závislé na počasí. V případě příznivého počasí nebudou práce přerušeny.

"Dohromady se jedná o území od křižovatky Stehlíkova x Edvarda Beneše po křižovatku 17. listopadu x Edvarda Beneše. Současně se při obou etapách zrekonstruují chodníky, dojde také ke změně veřejného osvětlení a přeložce kabelů. Hotovo by mělo být nejpozději do konce března 2024," informuje MO Plzeň 3.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství