České dráhy doporučují na Vánoce rezervaci míst. Vypraveny budou posilové vozy

18.12.2023 15:58

Stovky míst k sezení navíc zařídí České dráhy v předvánoční čas, který je tradičně spojen s větší poptávkou po cestování.

červen 2018 (1365)

České dráhy vypraví větší počet posilových vozů, které nabídnou dohromady několik set míst k sezení navíc. Dopravce doporučuje také včasné pořízení rezervací a na kratší trasy využívat regionální vlaky.

„Každoročně v předvánočním čase vypravíme řadu posilových vozů. Větší část posil je plánovaná, ale budeme mít připravené i vozy pro operativní posílení těch nejvytíženějších vlaků. S posilami začneme již zhruba v polovině týdne a počítáme s nimi nejméně do soboty 23. prosince,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek pro osobní dopravu.

Nejvíce posilových vozů bude směřovat už tradičně z Prahy na východ republiky, ve vlacích do Ostravy, na Valašsko a na střední Moravu. „Více vozů se v předvánočním čase objeví ale také na dalších linkách, třeba z Prahy do Českých Budějovic nebo do Plzně a Chebu,“ dodává Jiří Ješeta.

České dráhy doporučují pro cesty v dálkových vlacích včas pořídit rezervace. Některé vlaky jsou ale již nyní zcela vyprodané, nebo v nich zbývají poslední volná místa.

Obsazení vlaku si můžete ověřit v e-shopu Českých drah nebo v mobilní aplikaci Můj vlak, kde mají zákazníci u většiny dálkových vlaků k dispozici schéma celého vlaku a zobrazení rezervovaných míst a míst bez rezervace.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT