QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srdíčkové dny jsou v plném proudu. Sbírka podporuje rodiny s vážně nemocnými dětmi

19.09.2023 9:29

Právě probíhají tradiční podzimní Srdíčkové dny. Studenti středních škol a učilišť vyjdou do ulic svých měst po celé republice, aby kolemjdoucím nabídli sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, jinak tomu není ani v Plzeňském kraji.

život-dětem-banner-400x280

V Plzni a v dalších městech plzeňského kraje můžete během tohoto týdne až do pátku 22. září potkat studenty se zapečetěnou kasičkou a sbírkovými předměty, probíhají totiž podzimní Srdíčkové dny, které pořádá Život dětem o.p.s. Výtěžek sbírky je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi.

Tváří podzimních Srdíčkových dnů jsou dvojčátka Lea a Olívie, kterým jsou dva roky. Když jim byl rok, rodiče zjistili, že jejich holčičky jsou prostě jiné. A velmi brzy jim lékaři potvrdili, že obě trpí dětským autismem. Od té doby se ze všech sil snaží, aby byly schopny se co nejvíce zapojit do běžného života. Podstupují nejrůznější terapie, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami a jsou vděční za první drobné pokroky. Vědí, že je to běh na dlouhou trať, ale včasná diagnóza i tolik potřebné nácviky v ranném věku dávají holčičkám šanci na zmírnění projevů této nemoci.

Pomoct Lee a Olívii a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem můžete právě koupí některého ze sbírkových předmětů od dobrovolníků, kteří brázdí v těchto dnech ulice měst.

Sbírka probíhá také online na webové stránce www.srdickovedny.cz, kde je možné si zakoupit virtuálně srdíčko nebo obrázek se zvířátky za 30 Kč.

Přispět nemocným dětem můžete také zakoupením sbírkových předmětů v e-shopu na www.zivotdetem.cz nebo zasláním dárcovskou SMS.

Foto zivotdetem.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT