QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Primátor, hejtman a biskup koledovali jako tři králové na plzeňské radnici - FOTKY

05.01.2024 13:43

Město Plzeň se tradičně zapojilo do tříkrálové sbírky. Jako tři králové koledovali na radnici primátor města Plzně Roman Zarzycký společně s hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem a biskupem Tomášem Holubem.

Tři králové na radnici_2024_MMP (1)
Tři králové na radnici_2024_MMP (1)Tři králové na radnici_2024_MMP (6)Tři králové na radnici_2024_MMP (7)Tři králové na radnici_2024_MMP (8)Tři králové na radnici_2024_MMP (9)Tři králové na radnici_2024_MMP (10)Tři králové na radnici_2024_MMP (11)Tři králové na radnici_2024_MMP (2)Tři králové na radnici_2024_MMP (3)Tři králové na radnici_2024_MMP (4)Tři králové na radnici_2024_MMP (5)

Na plzeňské radnici tři krále v pátek 5. ledna očekávali členové rady města Plzně, kteří rovněž přispěli do celonárodní sbírky. Jejím cílem je pomoci nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným lidem.

„Tříkrálová sbírka je dobrá věc a dobré věci se mají podporovat. Přeji všem koledníkům, aby k nim byli lidé štědří, a aby se letošní sbírka vydařila. Poděkování patří také všem, kteří do sbírky přispějí, protože pomáhat druhým není samozřejmost,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

Členové rady města Plzně si na radnici za odměnu poslechli písničky od dětského sboru Jiřičky a tři králové za dary poděkovali nápisem K+M+B nad dveřmi. „Nápis K+M+B v tomto případě neznamená jen latinská slova Christus mansionem benedicat aneb Kristus požehnej tomuto domu, nebo zkratku jmen tří králů Kašpar, Melichar, Baltazar, jak se lidově traduje, ale také Kraj, Město, Biskupství," vysvětluje mluvčí města Plzně.

V neděli 7. ledna se bude konat již tradiční pochod k Ježíšku. Akce začíná ve 14 hodin u vánočního stromu na náměstí Republiky. Koledníkům na cestu zazpívají Bendíci z MŠ Zelenohorská za doprovodu BANDu Fr. Kubaně ml. a pod vedením Dany Kubaňové. Poté poputují ke kostelu U Ježíška, kde bude po jejich příchodu připraven živý betlém. Následovat bude mše s hudebním doprovodem sboru Vox imperfekta. Po celou dobu mohou zájemci přispívat do kasičky.

Letošní tříkrálová sbírka, která byla slavnostně zahájena ve čtvrtek 4. ledna v mázhauzu radnice, potrvá až do 14. ledna. Využít však lze i celkem nové způsoby darování. Více jsme informovali ZDE.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT