QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Rokycanech byla otevřena Nábytková banka, pomůže lidem v nouzi

17.10.2023 8:10

Máte doma starý, ale funkční nábytek, který by ještě někomu mohl dobře posloužit? Jste v nouzi a potřebujete do svého bytu nutně nějaký kus nábytku nebo nádobí? V Rokycanech se otevřela Nábytková banka, tam vám se vším pomohou.

nábytek_ilustrační_pixabay

Nábytková banka Plzeňského kraje, z. s. nově působí od 1. října 2023 v Rokycanech v bývalém IRA bazaru. Projekt může být pro občany města prospěšný hned dvěma způsoby. Buď se můžete stát dárci a smysluplně se zbavit nepotřebného nábytku nebo zde můžete požádat o podporu, jste-li osobou v nouzi.

Do banky můžete darovat nábytek, vybavení do domácnosti, nádobí, dětské potřeby, elektrospotřebiče a další nepoškozené věci. Nábytek mohou pracovníci Nábytkové banky vyzvednout v domácnosti dárce, nebo ho dárce odevzdá ve skladě – Jiráskova 214, Rokycany.

„Materiální pomoc nebude Nábytková banka poskytovat přímo osobám v nouzi, ale pouze skrze partnerské odběratelské organizace (sociální služby, sociální odbory, atd.). Potřebujete-li konkrétní vybavení, obraťte se na své sociální pracovníky,“ uvedla mluvčí města Rokycany.

Detailní informace naleznete ZDE.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT