QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté kontrolovali cizince na Domažlicku. Ve skříni objevili nečekané překvapení

07.09.2023 20:04

V úterý 5. září kontrolovali policisté několik firem na Domažlicku a zajistili několik cizinců, jednoho dokonce objevili ve skříni.

kontroly cizinců_PČR

Celá akce začala v dopoledních hodinách a byla zaměřena na nelegální zaměstnávání, odhalování padělaných nebo pozměněných dokladů nebo listin a na nelegální pobývání cizinců v České republice. "Celkem byly zkontrolovány 4 firmy a 110 osob cizí státní příslušnosti. Z toho sedm z nich bylo zajištěno pro porušení zákona o pobytu cizinců a bylo s nimi zahájeno řízení o správním vyhoštění z území členských států EU. Za účelem realizace správního vyhoštění byli umístěni do zařízení pro zajištění cizinců. Dále policisté uložili 4 pokuty příkazem na místě za to, že při kontrole u sebe dotyční neměli žádný doklad totožnosti," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Nejzajímavější zajištění policisté provedli v místě bydliště dvou již zajištěných cizinců, kteří si tam museli vyzvednout své doklady. "Muži policisty zavedli do svého obydlí, jeden ze zajištěných otevřel skříň za účelem získání svého dokladu a k překvapení všech se tam ukrýval jejich spolubydlící. Ten samozřejmě věděl, proč se skrývá, protože je taktéž na našem území neoprávněně. Konkrétně od 1.ledna 2022, a tak mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, na jehož základně nesmí vstoupit do států Evropské unie po dobu dalších 2 let," doplnil Hodan s tím, že opustit Českou republiku pak musí do 4. října letošního roku.

Podobné kontroly budou na území našeho kraje probíhat i nadále.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24