Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

U státních hranic v Plzeňském kraji proběhly kontroly zaměřené na nelegální migraci

21.10.2023 14:00

V uplynulých dvou týdnech policisté při kontrolách v blízkosti hraničních přechodů zkontrolovali téměř dvě stovky vozidel a přes 500 osob. Policisté budou v obdobných kontrolách pokračovat i do budoucna.

kontroly na hranicích_migranti_pčr

Kontroly probíhaly převážně na Klatovsku, Domažlicku a Tachovsku. Policisté neopomněli ani dálnici D5, která je hlavní tranzitní tepnou Plzeňského kraje.

Na několika hraničních přechodech byli policisté z odboru cizinecké policie, policisté z obvodních odděleních, dopravní policisté, policisté ze speciální pořádkové jednotky, ale také i policejní psovodi. Na akcích se podíleli i jejich němečtí kolegové z Bavorské policie.  

Policisté se při těchto kontrolních akcích zaměřili zejména na kontrolu větších vozidel. "Přes jejich kontrolu prošlo 10 autobusů, přes 40 dodávek a 45 nákladních vozidel. Ke kontrole nákladových prostor policisté využívají Heartbeat detektor, aby bez otevření úložného prostory zjistili, jestli zde nejsou ukryté osoby. I při takto zaměřených akcí se policisté samozřejmě věnují i dodržování všech platných zákonů, např. zákona o provozu na pozemních komunikacích a silničního zákona, a proto silniční kontrole neušlo dalších 100 osobních vozidel," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Policisté dále zkontrolovali přes 140 osob pocházejících ze zemí Evropské unie a přes 400 osob, kteří k nám přicestovali ze zemí mimo Evropskou unii. "U těchto osob se policisté z odboru cizinecké policie zaměřili na jejich doklady a listiny, zda jsou platné, nejedná se o padělky a osoby se na našem území pohybují legálně," dodala mluvčí.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství