Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

U Boleváku si mohou cyklisté vybrat, zda pojedou po stezce nebo silnici - FOTKY

27.10.2023 18:48

Podél Boleváku bylo vyznačeno duální řešení pro cyklisty. Co to znamená? Čtěte v článku.

Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (3)
Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (3)Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (2)Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (4)Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (5)Cyklostezka u Boleváku nové značení_1023_MMP (1)

Vodorovné i svislé dopravní značení v ulici U Velkého rybníka a Na Roudné bylo upraveno, nyní platí v této oblasti tzv. duální řešení, které vůbec poprvé nabízí cyklistům v Plzni možnost výběru – jízdu na kole po stezce nebo v komunikaci.

„Nově realizovanou úpravou nabízíme těm, co chtějí jet na kole rychle, možnost jet v komunikaci. Těm, kteří preferují jízdu po cyklostezkách odděleně od aut, pak jízdu po stezce pro pěší s povoleným vjezdem cyklistů. Rodiny s dětmi či třeba senioři tak budou moci jezdit po stávající stezce, zatímco rychlejší cyklisté mohou jet v komunikaci. To jim původní řešení neumožňovalo. Chodci se tak mohou cítit bezpečněji,“ vysvětlil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Úprava režimu jízdy cyklistů u Velkého boleveckého rybníka se týká ulice Na Roudné od parkoviště u vjezdu k Rybárně na hrázi Velkého boleveckého rybníka ke kruhové křižovatce a dále pokračuje v ulici U Velkého rybníka od této kruhové křižovatky až po křižovatku s ulicí Malý Bolevec.

Změna je v celé délce 1,4 kilometru vyznačena novým vodorovným i svislým značením. Z původní stezky se smíšeným pohybem chodců a cyklistů se stala stezka pro pěší, na kterou je dodatkovou tabulkou KOLO VJEZD POVOLEN vjezd cyklistům povolen. S novou úpravou byl také zrušen přejezd pro cyklisty v ulici U Velkého rybníka.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT