Cyklisté se dočkali chybějících úseků. Bezpečně projedou přes Slovany

08.07.2023 8:00

Město Plzeň nechalo vybudovat dva nové úseky cyklostezky na Slovanech. Cyklisté se po nich bezpečně dostanou do Šeříkové ulice, aniž by museli sesedat z kola.

novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (2)
novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (2)novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (1)novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (3)novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (5)novy usek cyklostezky Slovanska alej_0723_QAP (6)

V rámci úpravy prostoru mezi ulicemi Slovanská alej a Šeříková nechala Správa veřejného statku města Plzně vybudovat dva nové úseky stezky pro pěší a cyklisty s napojením do Šeříkové ulice. Jde o krátký chybějící úsek cyklistického propojení z cyklostezky podél Francouzské ulice do oblasti mezi Slovanskou alejí a areálem bývalých kasáren Slovany. 

„Investice do dopravy patří mezi naše priority. Jsem rád, že neinvestujeme jen do velkých projektů, ale i do těch menších, které jsou z hlediska dopravy v Plzni neméně důležité. Cyklostezky, jejich budování a propojování stávajících úseků patří mezi ně,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

„Jsem rád, že cyklisté mohou nyní legálně projet až do Šeříkové ulice, aniž by museli z kola sesedat. Právě na nespojitost cyklostezek si mnozí kolaři stěžují,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Na Slovanech jde o dva krátké dohromady 75 metrů dlouhé a tři metry široké chybějící úseky  propojení z cyklostezky podél Francouzské ulice do rezidenční oblasti mezi Slovanskou alejí a areálem bývalých kasáren Slovany.  Součástí stavby je doplnění tří stožárů veřejného osvětlení. Za úpravu Správa veřejného statku města Plzně zaplatila přes jeden milion korun. 

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT