Cyklostezka mezi ulicemi Pod Vinicemi a Radčická už slouží cyklistům

06.10.2023 18:27

Nový úsek cyklosteky (část rekreačně sportovní trasy greenway Mže) mezi ulicemi Pod Vinicemi a Radčická, která se dále napojuje na stezku vedoucí k lávce přes řeku Mži, je hotová.

Usek_greenway1
Usek_greenway1Usek_greenway2Usek_greenway3Ales_Tolar_aPavel_Bosak

Jak jsme vás informovali, nový úsek propojující cyklostezku v ulici Pod Vinicemi a lávku přes Mži se začal budovat letos v červnu. Nyní už cyklostezka slouží cyklistům i pěším. Úsek je dlouhý 263 metrů a lidem usnadňuje cestu. Nevznikla ale jen stezka, kolem cesty podél Radčické ulice bylo vysázeno jedenáct nových javorů.

„Stavba zahrnovala nejen realizaci stezky pro pěší a cyklisty, propustku pod stezkou v místě stávajícího příkopu a nové veřejné osvětlení, ale také koordinaci a realizaci výtlačného vodovodního řadu, který slouží k zásobování užitkové vody pro Zoologickou a botanickou zahradu. Vodovodní řad je uložen pod stezkou,“ popsal první náměstek primátora Pavel Bosák.

Průjezd místem byl doposud nebezpečný. Tato nová část stezky vyřešila letitý problém s průjezdem cyklistů nebezpečně úzkým úsekem a křižovatkou ulic Radčická a Pod Vinicemi u plzeňské zoo. Cyklisté sice musí přes silnici, ale poté se ihned napojí na nový úsek stezky.

„V místě jezdí řidiči dost rychle a kvůli sklonu vozovky zde nejsou dostatečné rozhledové podmínky pro bezpečné vjíždění do křižovatky. Díky novému úseku se tak cyklisté problematickému místu zcela vyhnou. Ulehčí se tak nejen jim, ale také řidičům,“ sdělil náměstek primátora Aleš Tolar. 

foto: Město Plzeň

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT