Schody na Karlovarské po 12 letech snahy zmizely! Chodník je nyní bezbariérový – FOTKY

07.07.2023 13:50

Dobrá zpráva pro cyklisty, vozíčkáře i rodiče s kočárkem. Na Karlovarské ulici, v místě zvané Berlín, zmizely schody, které komplikovaly hladký průchod lokalitou.

Karlovarska bez schodu_Plzen_0723_QAP (3)
Karlovarska bez schodu_Plzen_0723_QAP (3)Karlovarska bez schodu_Plzen_0723_QAP (2)Karlovarska bez schodu_Plzen_0723_QAP (1)Karlovarska bez schodu_Plzen_0723_QAP (4)

Město se snažilo schody odstranit několik let. „Krátký úsek chodníku, kde zmizely schody, je na Karlovarské v místech zvaných Berlín. Kromě města a vlastníků domu zde bylo nutné jednat i s ČEZem. První dohledané zmínky o snaze schody zbourat, aby zde mohl být bezbariérový chodník, případně stezka pro cyklisty, která o pár metrů výš končí a žene cyklisty do vozovky frekventované komunikace, jsou dvanáct let staré,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Konec cyklostezky nad řešeným úsekem chodníku.

Nově je chodník na Karlovarské bezbariérový. Schody po 12 letech snahy zmizely.

„Na těch pár čtverečních metrů se schody na chodníku na Karlovarské se mě cyklisté ptali nesčíslněkrát. Ne každý chápe, proč město nemůže vyřešit tak ‚malý problém‘ bez součinnosti všech vlastníků a co je za takovou relativně malou stavbou práce a jednání,“ uvedla plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Zlikvidovat schody a vytvořit nové chodníkové plochy přitom trvalo jen 36 dní a stálo 693 500 korun včetně DPH.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT