Tragická dopravní nehoda na D5 u Rokycan

07.11.2023 13:01     07.11.2023 17:44

Na sjezdu z dálnice D5 ve směru na Prahu došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Jedna osoba zemřela na místě.

D5 nehoda_1123_foto čtenář
D5 nehoda_1123_foto čtenářD5 nehoda_1123_foto čtenář1D5 nehoda_1123_foto čtenář2

„Na 62. kilometru dálnice D5 u Rokycan ve směru na Prahu došlo k vážné dopravní nehodě. V současné době je tam uzavřená doprava. Apelujeme na řidiče, aby byli opatrní a věnovali se silničnímu provozu před sebou,“ uvádí Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Nehoda si vyžádala zranění. Na místě zasahují všechny složky IZS, včetně letecké služby. "Čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda krátce po poledni z dosud nezjištěných příčin zastavila před sjezdem na obec Rokycany. Zezadu za ní jel třiapadesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Mercedes a narazil do ní. Žena při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Případ si převzali rokycanští kriminalisté," popsala nehodu Brožová.

Na dálnici D5 se tvoří dlouhé kolony, měří až 7 km. Řidiči se musí obrnit trpělivostí.

Dle informací z místa nehody došlo ke smrtelnému zranění jedné osoby.

AKTUALIZACE:

15:02 „Dálnice je stále uzavřena, na místě probíhají odklízecí práce,“ uvedla QAPu aktuálně Dagmar Brožová, mluvčí policie.

15:34 Dálnice na Prahu je průjezdná jedním jízdním pruhem," dodala Brožová.

17:44

„Čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda krátce po poledni s dosud nezjištěných příčin zastavila před sjezdem na obec Rokycany. Zezadu za ní jel třiapadesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Mercedes a narazil do ní. Žena při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Případ si převzali rokycanští kriminalisté," uvedla mluvčí policie.

„Záchranáři si po příjezdu na místo převzali resuscitaci od laických zachránců, kterým chceme touto cestou poděkovat," řekla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby. Bohužel přes veškerou snahu zasahujících se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněné ženy, ta na místě svým zraněním podlehla."

„Žena z druhého automobilu utrpěla středně těžké zranění, při vědomí cestou Lzs byla transportována na akutní příjem Fn-Lochotín. Muž neutrpěl žádná zranění," uzavřela mluvčí záchranné služby.

Fotky čtenář QAPu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT