Poprask v plzeňském divadle! Neznámý pachatel při představení vykradl hereckou šatnu

14.09.2023 12:10

31. ročník Mezinárodního festivalu DIVADLO v Plzni nezačal dobře. Při prvním představení ve středu 13. září došlo v šatně hereckého souboru ke krádeži. Soubor z polského Divadla Wybrzeże odehrál jen polovinu představení.

12

„Mrzí nás to, ale bohužel zahajovací představení Trójanky režiséra Jana Klaty bylo neplánovaně ukončeno z důvodu krádeže v šatně hereckého souboru. Tato politováníhodná událost náš festival potkala poprvé za více než 30 let jeho existence a plně chápeme, že soubor nemohl pokračovat v představení. Plně spolupracujeme s Policií ČR na vyšetřování a pomáháme souboru vyřešit všechny nutné formality. Omlouváme se a děkujeme za pochopení,“ uvedli organizátoři Mezinárodního festivalu DIVADLO v Plzni.

Celou věc šetří policie a intenzivně po pachateli pátrá. „Plzeňští policisté se zabývají případem krádeže věcí z nezajištěné šatny, ke kterému došlo v jednom z plzeňských divadel. Neznámý pachatel odcizil sedmi poškozeným jejich osobní věci a celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 150 tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu krádeže a prečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po neznámém pachateli i odcizených věcech pátráme,“ řekla Eva Červenková, mluvčí policie.

„Náš festival ve spolupráci s Divadlem J. K. Tyla a Divadlem Alfa zpřísnil režim vstupu do zákulisí všech divadel, aby se podobný incident neopakoval,“ okomentovali organizátoři festivalu.

Mezinárodní festival DIVADLO v Plzni nabídne od 13. do 20. září celkem čtyřicet představení a doprovodných akcí souborů z Polska, Slovenska, Litvy, Itálie, Ukrajiny a České republiky. Hlavní program doplní také open-air představení zdarma, sekce Johan uvádí v Moving Station, debaty, workshopy a výstava.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT