Domažlice: Středeční trhy se po roce vrací zpět na náměstí Míru

16.02.2024 11:31

Tam a zase zpět. Na náměstí Míru se vrátí pravidelné středeční trhy, rozhodlo o tom vedení města Domažlice.

trhy náměstí Míru_město Domažlice

Pravidelné středeční trhy se roky konaly na náměstí Míru v Domažlicích. Jeden z důvodů přesunu na novou lokalitu byl ten, že se kvůli trhům každou středu uzavíralo náměstí pro automobilovou dopravu. Od středy 12. července 2023 se dle rozhodnutí tehdejšího vedení města tedy přesunuly trhy na Chodské náměstí.

Tam a zase zpět. Nynější vedení města na svém posledním zasedání rozhodlo, že se trhy vrátí zpět na své původní místo.

„Dlouhou dobu se vedla debata, zda stánky mají stát před radnicí a znemožňovat průjezd centrem nebo mají být jinde. Za ono jiné místo se nabízelo Chodské náměstí, kam byly trhy vloni přemístěny rozhodnutím předchozí rady města," okomentoval starosta Domažlic Stanislav Antoš.

Nynější rada města ponechala trhy na tomto místě po celý loňský rok s tím, že tento krok bude vyhodnocen. K čemuž také došlo a od 27. března se trhy opět přesunou na náměstí Míru.

„Ukázalo se, že se zjednodušil provoz ve městě, ale zároveň se snížil zájem kupujících," konstatoval Antoš s tím, že rada promýšlela kompletní řešení, jak navrátit trhy na atraktivnější místo a přitom nenarušit průjezd centrem, ve kterém platí pro vozidla maximální rychlost 20 km/h, ale mnozí řidiči ji nedodržují.

Po jednání s dopravní policií, odborem dopravy a odborem správy majetku bylo vytipováno místo vedle kašny.

„Prostor bude ohraničen zábranami. Stánky budou obráceny čelem ke kostelu, aby prodávající i kupující byli v bezpečí," popsal Antoš.

Rada města stanovila termíny středečních trhů pro letošní rok, které končí 27. listopadem.

„Očekáváme, že následné prosincové termíny se stanou součástí vánočních trhů, které už loni byly rozšířeny a i letos připravujeme jejich další rozšíření," uzavřel starosta.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT