Dopravní hřiště v Domažlicích bude otevřeno i veřejnosti

29.02.2024 13:49

S nastupujícím jarním obdobím opět ožívá domažlické dětské dopravní hřiště. I v letošním roce ho může využívat také veřejnost.

dopravní hřiště Domažlice_0423_město Domažlice

Dopravní hřiště se nachází pod nemocnicí, u silnice na Petrovice. Je hojně využíváno jak autoškolami, tak policií. „Pro výuku jej využívá několik autoškol a také Policie ČR v rámci nácviků zastavování vozidel," potvrdil domažlický starosta Stanislav Antoš s tím, že rada města policistům plochu pronajala na celkem 20 dní v období od března do listopadu. Vloni pronájem trval 23 dní.

Dobrou zprávou je, že i v letošním roce město Domažlice počítá od 1. dubna do 31. října s otevíracími hodinami pro veřejnost.

„Bude zpřístupněno ve stejných časech jako v roce 2023, v pátek od 11:00 do 19:00, v sobotu od 10:00 do 12:00 a v neděli od 12:00 do 16:00," upřesnil vedoucí odboru správy majetku MěÚ Domažlice Martin Janovec.

Na hřišti se budou konat i akce pro děti.

„Městská policie uspořádá na dětském dopravním hřišti 17. a 18. dubna druhý ročník preventivní akce Na silnici bezpečně. Je určena pro žáky pátých tříd domažlických škol. V jejím rámci bude hodnocena jízda na kole, znalost dopravních značek, základy první pomoci nebo přehled o výbavě kola," uzavřel starosta Domažlic Stanislav Antoš.

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT