Hasiči obdrželi vyznamenání od starosty Poběžovic – FOTKY

07.02.2024 11:43

Poběžovičtí hasiči obdrželi od starosty Martina Kopeckého vyznamenání.

hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (1)
hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (1)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (2)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (3)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (4)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (5)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (6)hasiči Poběžovice ocenění_0224_město Poběžovice (7)

Hasiči obdrželi vyznamenání "Za obětavou práci při mimořádných událostech".

„Ve dnech 21. až 24. prosince trápilo většinu území České republiky velmi větrné počasí. Takový silný vítr je většinou spojen s popadanými stromy přes komunikaci, nebo jinými nebezpečnými stavy. V tomto období se k větru připojil i vytrvalý déšť, který zvedl hladiny vodních toků a taktéž zaplavil sklepy vodou, která musela být odčerpána,“ připomíná Martin Kopecký, starosta města Poběžovice.

Během těchto 4 dnů poběžovičtí hasiči zaznamenali celkem 14 výjezdů, na kterých strávili celkem 12 a půl hodiny čistého času a najeli během zásahové činnosti 165 kilometrů. „Další čas, který museli obětovat při přípravě techniky, údržbě vybavení a nutné regeneraci, se nedá docela spočítat,“ dodává starosta.

Jako poděkování předal Martin Kopecký spolu s místostarostou města Poběžovice vyznamenání "Za obětavou práci při mimořádných událostech", kdy mohli být hasiči, kteří v předvánočním čase zasahovali a obětovali velký kus svého času, alespoň symbolicky oceněni.

Po slavnostním přípitku, který se uskutečnil v obřadní síni Městského úřadu, bylo připraveno malé občerstvení v hasičské zbrojnici, kde proběhla diskuze a volná zábava. Ta byla bohužel přerušena dalšími dvěma zásahy, na které museli hasiči vyjet.

„Velice si jejich práce a nasazení vážíme a děkujeme jim za to, že pomáhají vždy tam, když jsou druzí v nesnázích,“ uzavřel starosta Poběžovic Martin Kopecký.

Foto město Poběžovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT