Rada města Domažlice schválila dotace na opravu kaple i provoz rozhledny

19.01.2024 14:38

Dotace získá například Klub českých turistů, Gymnázium J. Š. Baara nebo Římskokatolická farnost Domažlice.

Čerchov foto QAP_cz (7)

I v letošním roce poskytne město Domažlice účelové dotace, které jsou součástí schváleného rozpočtu. Do částky 200 tisíc korun je schválení dotací v kompetenci rady města, nad tuto částku o nich rozhodují zastupitelé.

Radní schválili 200 000 Kč pro Římskokatolickou farnost Domažlice jako příspěvek na rekonstrukci kaple sv. Jana Nepomuckého na Týnském předměstí.

Částka 200 000 Kč pro Diecézní charitu Plzeň je určena na pokrytí nákladů na služby, které zajišťuje v KC Pivovar. „Jde o důležitou součást naplnění programu tohoto zařízení, jehož rekonstrukci finančně podpořila Evropská unie. Zajišťuje setkávání občanů a řešení různých sociálních záležitostí," zmínil domažlický starosta Stanislav Antoš.

Dotace 80 000 Kč pomůže Gymnáziu J. Š. Baara pokrýt náklady na pořádání Univerzity III. věku. Částka 51 000 Kč bude Klubem českých turistů - odborem Domažlice použita na částečné zaplacení provozu Kurzovy věže na Čerchově. Muzeum Chodska získá dotaci 50 000 Kč na své chystané expozice.

Částku ve výši 15 000 Kč obdrží zapsaný spolek Sídliště Šumava. „Stará se již řadu let o provoz hřišť pro děti a pro mládež. Udržuje je brigádnicky, dotační peníze slouží na nákup materiálu, údržbu a dohledem nad vybavením," doplnil starosta.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT