Řidiči pozor! Silnice jsou namrzlé, na Domažlicku se bourá

29.01.2024 9:00     29.01.2024 10:26

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu na tzv. mrznoucí mlhy platí od nedělní půlnoci do pondělí 29. ledna 11:00. Dnes ráno se bourá zejména na Domažlicku.

OA Horšovský Týn_0124_HZSPK
OA Horšovský Týn_0124_HZSPKOA Stýskaly_0124_HZSPK (2)OA Stýskaly_0124_HZSPK (1)OA Stýskaly_0124_HZSPK (3)

“Už včera byly podmínky vhodné pro tvorbu námrazy (jíní) na komunikacích, a to i v místech s jasnou oblohou (tedy i bez mrznoucí mlhy). Dnes je situace ještě umocněna předpokládaným zvýšeným provozem a četnějšími mrznoucími mlhami (zejména v severozápadní polovině Čech). Záludnost tohoto jevu je v tom, že se vyskytuje za vhodných podmínek právě i za jasné oblohy a po vytvoření se zajíždí do tenké vrstvy ledu, která není vidět a může být velmi kluzká. Takže opatrně,” varují meteorologové.

6:57

Dopravní nehoda osobního automobilu na silnici mezi Horšovským Týnem a Semošicemi.

“Řidička ročník 1981 utrpěla lehčí zranění, ale pro mechanizmus nehody je aktuálně transportována na akutní příjem Fn-Lochotín,” informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Řidička (ročník 1981) vozidla tovární značky Jeep Cherokee pravděpodobně nepřizpůsobila na namrzlém povrchu silnice rychlost vozidla, dostala smyk a havarovala mimo komunikaci. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 80 tisíc korun," doplnila Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

07:25

K další dopravní nehodě nedaleko Horšovského Týna došlo na silnici 200. Osobní vozidlo skončilo mimo komunikaci.

08:15

Po osmé hodině došlo na silnici 193 u obce Velký Malahov k nehodě 3 vozidel. 

8:29

Bouralo se i na sverním Plzeňsku. "Ve Stýskalech havarovalo jedno osobní auto mimo komunikaci. Odpojili jsme akumulátor a provedli protipožární opatření," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Nehoda si vyžádala lehčí zranění. "Žena ročník 1956 byla transportována s lehčím zraněním na akutní příjem Fn-Lochotín," uvedla Mária Svobodová.

09:15

Dnešního dne krátce po 9 hodině došlo na silnici II. třídy č. 193 ve směru z obce Borovice na obec Horšovský Týn k dopravní nehodě cisterny.

"Nákladní automobil v současné době blokuje celou komunikaci, proto je tato v zcela uzavřena. Řidičem cisterny je muž, ročník 1995, a dechová zkouška byla u něj negativní. Nehoda se obešla bez zranění. Příčinou nehody bylo pravděpodobně nedodržení rychlosti na namrzlém povrchu komunikaci," uvedla mluvčí policie.

Foto ilustrační HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT